Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/simplelifebyjanni.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Chokoladegranola med chiafrø og vanilje – Simple life by Janni
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/simplelifebyjanni.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Chokoladegranola med chiafrø og vanilje

IMG_2484Førhen var jeg stor tilhænger af en lækker købt chokolademüsli, især sådan en med 3 forskellige slags chokolade i, MUMS. Men jeg syntes efterhånden ikke at det var alt det sukker værd, som næsten alle müslier er tilsat, så derfor laver jeg altid min egen müsli/granola, hvor jeg ved hvad der er tilsat. Og de er altid uden tilsat sukker – kun honning. For det meste er det også uden form for fedtstof – nogle gange rister jeg det dog i kokosolie. Denne gang blev granolaen ristet i honning og peanutputter, og til sidst tilsat hakket mørk 80 % chokolade. Efter jeg havde bedt Lasse om at smage den, var hans kommentar “den smager godt nok sund”. Jeg synes tværtimod at den er MEGA lækker. Vurdér selv :-). Den minder lidt om den anden opskrift jeg har på granola, i den anden opskrift er der bare ikke chokolade, peanutbutter og chiafrø i.

Du skal bruge (stor portion):

  • 100 g grofthakkede mandler (eller andre nødder)
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl græskarkerner
  • ½ dl chiafrø
  • ½ dl hørfrø
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk peanutbutter
  • 60 g god mørk chokolade

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem stangen. Bland vanilje, nødder og resten af de tørre ingredienser (ikke chokolade). Smelt peanutbutter og honning på en pande. Når det er smeltet, tilsætter du alle de tørre ingredienser på panden inklusiv den tomme vaniljestang (den er med til at give smag). Det skal nu ristes ved middel varme, inden den er lækker gylden. Det tager ca. 10 minutter. Sørg for at vende stille og roligt rundt i det hele tiden.

Spred granolaen ud på et stykke bagepapir, og lad det afkøle. Når det er afkølet helt, hakker du chokoladen og vender det i granolaen. Opbevar det i en tætsluttet boks/bøtte. Det kan holde sig i ca. 2 uger

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *